Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červen, 2012

Kletba egyptské mumie - R. L. Stine

Děj : Gabe je s rodiči v Egyptě, ti však kvůli práci odjedou a on zůstane u strýce, který je archeolog. Během první návštěvy pyramidy Gaba vyděsí sestřenice Sari, ale přesto má pocit, že tam něco nehraje. Dělníci končí v nemocnici a poradce Ahmed plácá cosi o prokletá kněžky Kálí. Co se ve skutečnosti skrývá za zraněními dělníků? Co udělá Gabe, když se v pyramidě ztratí a objeví podivné mumie? A jak do všeho zapadá Ahmed? .

Úsměv, prosím... Přichází zlo - R. L. Stine

Děj : Greg se svými kamarády vlezou do opuštěného domu, kde najde starý fotoaparát. Jenže fotky jsou divné, protože se na nich vždy objeví nějaké neštěstí. Na fotce s kamarádem byl jeho pád a on skutečně spadl ze schodů, na fotce s nový autem je vrak a Gregův otec má autonehodu... Dokáže snad foťák předvídat budoucí neštěstí? Nebo je snad způsobuje? A kdo je tajemný Pavoučák? .

Recenze: Šepoty ze záhrobí - Charlaine Harris

Pokud už máte dost všech těch upířích romancí, tak vám tuhle čtivou a napínavou detektivku mohu vřele doporučit, protože romantiku, upíry ani jinou havěť tady nenajdete. V této knize jde čistě jen o detektivní zápletku a zajímavý příběh.

Recenze: Rytířka Natal - Alexandr Buškov

Obrázek
Kniha je zvláštní především tím, že se z počátku tváří jako klasické fantasy typu Conan, kde jsou však ženy ty silné a vládnou mečem, pak však děj nabere překvapivých obrátek a promění se spíše ve sci-fi. Jde totiž o postapokalyptický děj, což činí knihu zajímavou.

Malfuria - Tajemství zpívajícího města - Christoph Marzi

Obrázek
Nádherný příběh určený pro mládež, je plný kouzel, lásky, ale i ztrát. Ponořte se do magického světa, kde stačí něco nakreslit, aby se to stalo skutečností. Vítejte v Malfurii.   Děj : Catalina Soledo bydlí u starého kreslíře map, kde jí matka Sarita před časem nechala, aby se tu naučila kreslit mapy. Dívka byla pilnou žačkou a stala se z ní doslova mistrně v překreslování map, ale ona touží po jediném, aby si mohla nakreslit svou vlastní mapu. To jí však starý kreslíř zakazuje a nyní přišel čas, aby jí poodhalil pravdu - její matka Sarita patřila mezi čarodějnice, které mají obrovský dar kreslit mapy. Do města však přiletěla loď Medúza, která kdysi lovila čarodějnice a nyní pátrá po Catalině.

Recenze: Hustej nářez - František Kotleta

Obrázek
Hustej nářez. Tak se kniha jmenuje, ale tento název skvěle vystihuje i její obsah, protože je v ní jedna řežba za druhou, doplněná dávkou sexu a humorných hlášek.

Arthur a Maltazardova pomsta - Luc Besson

Obrázek
Arthurovo dobrodružství pokračuje a on se znovu vydává do podzemní říše Minimojů, aby pomohl zachránit svou krásnou princeznu Selénii. Jenže je tam i zlý Maltazard, který se ještě nevzdal a střádá plány na obnovení své moci.   Děj : Arthur tráví léto u babičky a dědy, jeho otec válčí s "nebezpečnými" včelami a maminka mu maže rány. Brzy nadejde okamžik, kdy Arthur bude moci navštívit svou princeznu Selénii, jenže otec trvá na odjezdu. Než odjedou, tak pavouk donese Arthurovi zrnko rýže s vyrytou prosbou o pomoc. To přece nemůže náš mladý hrdina jen tak nechat a dokonce neváhá utéct od rodičů. Bojovníci kmene Bogo-Matasalajů mu pomohou dostat se do podzemí a Arthur se vydává za Minimoji, aby zjistil, jestli jsou v pořádku. Jsou Minimojové a princezna Selénie skutečně v nebezpečí? Kdo napsal prosbu o pomoc? Vzdal se Maltazard touhy po moci a pomstě?

Recenze: Vlk a Holubice - Kathleen E. Woodiwiss

Historická červená knihovna otevírá své stránky a čtenář v ní najde romantickou lásku, ale i boj, vzdor, zákeřnost a nenávist.

Recenze: Poslední hlídka - Tomáš Petrásek

Obrázek
Novela Poslední hlídka byla oceněna v soutěži Cena Karla Čapka za rok 2007 Děj : Lidé se během zimy ukládají ke spánku, ale během roku musí mít dobrou sklizeň a na podzim si vytvořit pořádné tukové zásoby, aby přečkal chladnou zimu bez slunce uzavřený v jeskyni. Vlastně to není spánek, ale taková hibernace, lidé však věří, že zemřou a na jaře se opět znovuzrodí. Co se během dlouhé zimy děje venku, nikdo vlastně neví. Vypráví se, že kolem obcházejí démoni - urughové. Aby spící lidé byli v bezpečí, tak několik lidí - mužů i žen, vytvoří tzv. Poslední hlídku. Neulehávají ke "smrti" v jeskyni, místo toho hlídají město a brání ho před urughy. Předem vědí, že zimu nepřežijí a se svými blízkými se už nikdy neuvidí, přesto to podstupují dobrovolně, vlastně je čest zemřít jako Poslední hlídka. Jedním z poslední hlídky města Awaor je i vypravěč, postarší muž, který cítí, že jeho čas skutečné smrti se blíží. ......

Recenze: Massagre - Darren Shan

Od Dervishova návratu z Demonaty uběhly čtyři měsíce a spolu s Grubbsem se vzpamatovávají z blízkého setkání s Lordem Lítostí. Jenže ze strýce Dervishe jde občas pořádně strach, mívá noční můry s halucinacemi a několikrát ve stánku Grubbse napadl. Jedno je však jisté, Lord Lítost se nikdy nevzdá!

Recenze: Cit slečny Smilly pro sníh - Peter Høeg

Další severská detektivka? V žádném případě, tady jde o mnohem víc než vraždu. Připravte se na chladný sever, kde není ledový jen sníh, ale i lidé. Zármutek je dar, člověk si jej musí zasloužit . (str. 15)