Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z květen, 2012

Recenze: Růže v zimě - Kathleen E. Woodiwiss

Příjemně čtivá historická, romantická červená knihovna pro ženy, u které si odpočinete a můžete se i zasnít. Přepracovaná žena tuto četbu jistě ocení.

Arthur v Zakázaném městě - Luc Besson

Obrázek
Pokračování příběhu o chlapci jménem Arthur, který našel cestu do podzemní říše Minimojů. Ti jsou sice mírumilovní, jenže je tu zákeřný hmyzák Maltazard Proklatý a jeho seidové, kterého je třeba porazit dřív, než zničí Minimoje. Dokáže se mu Arthur rovnat?   Děj : Arthurovo rodiče přijeli k babičce a dozvěděli se, že se Arthur záhadně ztratil stejně jako před čtyřmi lety dědeček Archibald. Babička dokonce uvažuje o únosech mimozemšťanami. Otec se dozví o rubínovém pokladě a rozkopává zahradu v naději, že ho objeví. Arthur se společně s princeznou Selénií a Betaméšem dostali do Nekropole, kde Selénie políbí zamilovaného Arthura a tím si ho vzala za manžela. Jenže je uvězní Darkos, Maltazardův syn. Ve vězení se Arthur setká se svým ztraceným dědečkem Archibaldem.

Arthur a Minimojové - Luc Besson

Obrázek
Představte si, že pod zemí žije pidinárod Minimojů, kteří jsou mírumilovní, ale lidé jim ničí obydlí tím, že kopou do země a "zvelebují" si zahrady. Naštěstí Minimojové nechtějí válku a lidí si nevšímají. Jenže je tu i odporný hmyzák Maltazard Proklatý, který chce ovládnout celou podzemní říši. Dokáže ho někdo zastavit?   Děj : Arthur tráví prázdniny u babičky, kde se psem Alfrédem díky své představivosti zažívá dobrodružství. Dědeček Archibald před čtyřmi roky zmizel neznámo kam a babička má velké finanční problémy. Pan Davido totiž za každou cenu chce získat jejich pozemek a zničit zahradu. Arthur chce pooct a pátrá po dědečkově pokladě - pytlíku rubínů, které dostal od afrického kmene Bogo-Matasalajů.

Recenze: Démon a zloděj - Darren Shan

Lord Lítost a jeho démoni ze světa nezmizeli a dokonce se občas zastaví na návštěvu do lidského světa, což rozhodně není dobré, tedy alespoň pro lidi. Tentokrát nás příběhem z Demonaty neprovede Grubbs, ale mladík Pecka a můžete se vsadit, že ani on to nebude mít lehké.

Recenze: Draci přece nejsou - Philip Reeve

Co stojí za rozsápanými ovcemi, spadaným kamením a hrozivým řevem? Obyvatelé vesnice žijící pod horami, to ví moc dobře - drak. Proto se tam už roky nikdo neodváží a místní pán se vzteká, protože přichází o peníze. Naštěstí existují lovci draků a ten nejlepší z nejlepších - Brock, právě přijíždí i se svým sluhou Anselem do kraje. On však zná pravdu, kterou pověrčivý vesničané nemohou nikdy pochopit, a to, že draci přece nejsou.

Recenze: Válečný kůň - Michael Morpurgo

Obrázek
Změnil by se pro nás svět, kdybychom ho mohli spatřit koňskýma očima? Ten jediný je milující a schopen vnímat krásu i v době válek. Není zkažen zlem, protože nic takové nezná. Kůň je nádherné stvoření, které touží jen po lásce. A taková je přesně tahle kniha. Nahlédněte do duše koně a spatříte zázrak.

Recenze: Demonata - Darren Shan

Přiznám se, že toto byla první kniha od Darrena Shana, kterou jsem četla. Slyšela jsem na jeho díla jen samou chválu, tak jsem do toho šla a Demonata mě doslova šokovala. Jsem vcelku zvyklá číst i trochu brutálnější krvavé scény, ale Lord Lítost a jeho krutost mě dostal. Na řádky, kde jsou zavražděni Grubbsovi rodiče jsem jen zírala, ale zároveň jsem se nedokázala odtrhnout a musela knihu dočíst. Tohle se mi snad ještě u žádné knihy nestalo.

Recenze: Gjorkové - Tajemství minulosti - Tereza Benešová

Harry Potter v sukni, inspirovaný bájnou Atlantidou? To není vtip, ale nová kniha (vyšla začátkem dubna) z českých vod. S radostí mohu říct, že to není další paranormální romance, ale moc pěkná fantasy knížka pro mládež, která však může hodně nabídnout i dospělejším čtenářům.