Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z březen, 2012

Recenze: Písně čarodějky - Hon na lišku - Petra Neomillnerová

Děj: Čarodějka Moire je představenou Bratrstva, které však má velké finanční problémy a Ona je některými označována za tu špatnou, ale to jen kvůli tomu, že už není tak nerozvážná jako kdysi a nenechá se ovládat. Její křeslo se pod ní hrozivě třese a to i kvůli jejím vazbám k válečné Layele. Jenže sama Moire jako by ztratila veškerý smysl pro život a tak hledá útěchu v náručí mužů, to se samozřejmě nelíbí Desmondovi, s kterým to Moiře už delší dobu pořádně neklape. Moira vždy měla ráda svobodu a to, že vlastně rozhodovala jen sama za sebe, nyní jí však na bedrech tíží až příliš velká zodpovědnost, s kterou si pořádně neví rady. Ona nikdy politik nebila a raději by by se celé politice vyhnula velkým obloukem, proto neváhá a raději odjede s vojáky Layely do války v Posensku. Layelu si zaplatili vzbouřenci, ale král platí čaroděje z Chladného větru, které nyní vede Elk, který má s Moire nevyřízené účty. Válka je velmi krvavá a z Moiry se stává jen stroj na zabíjení, který likviduj

Recenze: Kostík Billy: Výprava do záhrobí - Christopher Lincoln

Další dobrodružství Kostíka Billyho je tady a tentokrát ho čeká výprava do záhrobí, aby zachránil svou kamarádku Millicent před Boleslavem Šerákem a slečnou Chippendaleovou, kteří chtějí zničit kostlivce a ovládnout záhrobí.

Recenze: Brána do pekla - John Connolly

Nikdy nekupujte knihu bez názvu a v neznámém jazyce, který se vám v hlavě sám překládá, a už vůbec s ní nevyvolávejte démona. Mohli byste totiž neúmyslně otevřít bránu do Pekla a způsobit konec světa, jako se to povedlo paní Abernathyové. A jak vypadá peklo na zemi? No, příjemná dovolená to rozhodně není. Odporní démoni, co vás sežerou a mrtvoly, co se procházejí po ulicích, kde ničí a zabíjejí.

Recenze: Kostík Billy: Příběh z Tajné komory - Christopher Lincoln

Představte si, že všechny vaše tajemství a lži (nebo polopravdy) se ukládají do tajné komory u vás doma, kde o ně pečují "vaši" kostlivci ve skříni. Zní to děsivě? V téhle knize je to pravda. . Děj: Billy bydlí v tajné komoře se svými rodiči Kostíkovými, kteří uskladňují tajemství a lži v sídle Hogo Fogo, kde žije rodina Biglumových. Kostíkovi nejsou lidé, ale kostlivci a mají za úkol třídit všechny lži "jejich" rodiny. Jenže jednou do sídla přijde osiřelá Millicent, neteř zdejšího pána Kazisvěta Bigluna a nic už nebude takové jako dřív. Millicent náhodou potká svou babičku Maddy, které údajně šplouchá na maják, jenže ona je vidí duchy a přízraky, které nikdo jiný nechce vidět, tedy až na Millicent. Dívka náhodou otevře tajné dveře a pozná Billyho, s kterým se hned zkamarádí. Dlouho si připadal velmi osamělí, rpotože celé ty roky měl za kamaráda jen jednoho broučka, ale nyní společně s Millicent stojí před odhalením velkého tajemství rodiny Biglumových, kt

Recenze: Čarodějnice z Hex Hall - Rachel Hawkins

Další "duchaplná" nadpřirozená romance pro dospívající dívky je tady. Někdo sice Hex Hall přirovnává k novodobým Bradavicím, ale tomu by se nejspíš vysmál i Voldemort. Jediné, co mají tyto školy společné je to, že se na nich čarodějnice a jiné bytosti učí kouzlům a užívat své schopnosti. Já na knihu četla vcelku velmi kladné recenze, tak jsem si jí půjčila v knihovně, ale nijak zvlášť mě nenadchla. Vlastně příliš nechápu, jak to někdo může číst dobrovolně, tedy pokud zrovna nehledá nerozhodnou pubertální dívku, kolem které se trable jen hemží. Jenže takových knih jsou dnes mraky a tahle není nic výjimečného.

Recenze: Tetovaný - Peter V. Brett

Tetovaný pojednává o takovém postapokaliptickém světě, kde jadrnci (démoni) za soumraku povstávají z hlubokého jádra na zem a vraždí vše živé. Lidé však mají určitou ochranu a tou jsou záhadné znaky - chrany, které mají magickou moc a dokáží démony jak zastavit tak i zabít. Jediná spojka mezi městy jsou poslové - odvážní muži, kteří dováží korespondenci a obchod mezi vesnicemi a městy, kde cesta trvá déle než jeden den.

Tajná kniha Šerosvitu

Obrázek
V polovině ledna četla knihu Tajná kniha Šerosvitu , kterou bych nazvala městskou fantasy, zvláštností na ní je to, že ji napsalo pět spisovatelek a skládá se z dvanácti povídek, které poodhalují děj dvou sourozenců - Kamila a Kamily. Ti byli od sebe odloučeni, aniž by se kdy poznali, ale nakonec se shledají.

Recenze: Virus - Kathy Reichs

Začátkem března jsem v knihovně objevila knihu Virus, která mě zaujala jak obálkou, tak i anotací, proto jsem příliš neváhala a hned se do ní pustila. Děj: Tory Berennanová je čtrnáctiletá dívka, která se musela po smrti matky přestěhovat k otci, kterého neznala, na ostrov Morris, kde je jedním z vědců ve výzkumné laboratoři. Dívka to zpočátku nemá příliš jednoduché, ale naštěstí si najde partu kamarádů, se kterými pátrá po různých dobrodružstvích, přece jen to má v krvi, její pratetou totiž není nikdo jiný než slavná soudní antropoložka Temperance Brennanová. Mezi místní chlapce zapadla snadno, jenže bohaté dívky chytrou Tory nemají rády, protože jí nemůžou v inteligenci konkurovat, proto se jí alespoň společensky snaží shazovat. Dívka s přáteli chodívá na výzkumný ostrov Loggerhead, kde sleduje vlčici s jejími mláďaty (polovičními vlky a psy), jenže jednou se štěně Coop ztratí. Tory objeví vojenskou známku, a protože nemá ráda nerozluštěné záhady, začne pátrat po majiteli,